تغییر نام شرکت

تغییر نام شرکت، شامل چه مراحل و مشروط به چه مدارکی است؟

تغییر نام شرکت بعد از ثبت شرکت و آغاز فعالیت آن، یک پروسه حقوقی است که باید به دلایل موجه و مورد تایید نهادهای مربوطه انجام شود. مراحل ثبت و تغییر نام درست مانند ثبت نام اولیه، منوط به انجام مراحل قانونی و تهیه و تدارک مدارک و مستنداتی است که تحت درخواست رسمی باید به تایید نهادهای قانونی برسد.

ثبت تغییر نام شرکت از جمله اموری است که مربوط به اساسنامه شرکت است. تغییر نام نیز باید ثبت شود و همواره در اسناد، این تغییر و تاریخ و دلیل آن همراه با نام سابق، باقی و قابل استعلام خواهد بود. در کلیه مراحل تغییر نام، شفافیت در منظر عمومی، رضایت و تایید همه اعضای هیئت رئیسه به واسطه امضای صورت جلسات مربوط، برای پیشبرد پروسه‌های رسمی، الزامی است.

تغییر نام شرکت در کوتاه‌ترین زمان بدون دردسر با کمک متخصصان حقوقی ثبت علوی

موسسه حقوقی ثبت علوی، فهرست کامل خدماتی که منحصرا برای پیگیری کلیه امور حقوقی مربوط به شرکت‌ها است را انجام می‌دهد. این خدمات از همان قدم اول که ثبت شرکت است تا مسائل آتی مانند ثبت تغییرات شرکت را شامل می‌شود. ثبت علوی، علاوه بر ارائه مطالب آموزشی و توضیحاتی به زبان ساده در این خصوص، به مشاوره رایگان و غیرحضوری برای راهنمایی کاربران و کارآفرینان و صاحبان شرکت‌ها، می‌پردازد.

تغییر نام شرکتشکل 1: مراحل تغییر امور مربوط به اساسنامه شرکت

پروسه تغییر نام، دشوار و پیچیده نیست اما مشمول قوانینی است که سال به سال امکان تغییر آن وجود دارد. بنابراین متخصصان و مشاورین حقوقی با آگاهی از به روزترین قوانین مربوط به امور ثبتی شرکت‌ها و مسائل حقوقی شرکا و سهامداران، می‌توانند در اسرع وقت، مدارک مورد نیاز را فراهم کنند. آن‌ها موانع احتمالی را در همان ابتدای امر، رفع و مسیر را هموار نمایند. برای این منظور شما می‌توانید با شماره تلفن 02188828008 تماس حاصل فرمایید.

وقتی حرف از امور شرکت و تغییرات آن در میان است، باید حقوق تمام شرکا مد نظر باشد. به همین دلیل، اصلی‌ترین مدارک و مراحل این گونه تغییرات که مربوط به اساس و بنیان شرکت است، باید به اطلاع و تایید همه سهامداران برسد. گاهی برای این اطلاع رسانی نیاز به چاپ آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار و برگزاری جلسه فوق العاده عمومی و فراخوان سهامدارانی است که به واسطه خرید سهم، در شرکت سرمایه‌گزاری کرده‌اند.

تغییر نام شرکت باید به دلایل قابل تایید تحت موازین قوانین معین، درخواست شود

نام شرکت، نماد هویتی آن در نزد جوامع حقوقی و رسمی و معرف آن در انظار عموم است. هنگام ثبت شرکت، در همان مرحله نخست و تکمیل فرم‌های مربوط به اطلاعات شرکت و هیئت رئیسه آن، باید نامی شایسته و قابل ثبت انتخاب شود. گاهی ممکن است انتخاب این نام صرفا برای تکمیل مراحل ثبت و بدون تامل و در نظر گرفتن تمام جوانب، انجام شود. حال سوال اینجاست که آیا به هر دلیل سلیقه‌ای، می‌توان برای ثبت تغییرات شرکت و جایگزینی نام جدید، درخواست داد؟

مسلما خیر. دلایل مختلفی برای اقدام به ثبت تغییر نام یک شرکت وجود دارد که این دلایل تنها در صورتی که مشمول قوانین مربوط به تغییر نام باشد، قابل استناد خواهد بود.

صورت جلسه مربوط به تغییر اسمشکل 2: صورت جلسه مربوط به تغییر اسم

نام شرکت، برای اعتبار و موفقیت آن به ویژه در امور تبلیغاتی، بسیار اهمیت دارد. نام شرکت باید با کاربری آن تناسب داشته باشد. این نام باید در عین حال، برای ماندن در ذهن مخاطبان و درخشش در لقای تبلیغات، مناسب و موجه باشد. همچنین قابلیت تبدیل به علامت و نماد تجاری و برند شدن را داشته باشد.

دلایل تغییر نام یک شرکت

برای ثبت تغییر نام شرکت سهامی عام، ابتدا باید یک مجمع عمومی در رابطه با بررسی تصمیم تغییر نام و دلایل آن، به صورت فوق العاده، تشکیل شود. گاهی تغییر کارایی، یا تغییر نوع شرکت، ممکن است به عنوان دلیلی برای تغییر نام آن، در نظر گرفته شود. گاهی نیز ورود یک شرکت به بستر فعالیت و بیزینسی بین المللی، دلیلی برای ثبت تغییر نام یک شرکت است. تغییرات شرکت با توافق و تایید شرکا و با اطلاع سهامداران، انجام می‌شود.

به هر حال، این دلایل و درخواست برای تغییر نام شرکت باید در درجه نخست پیش از آنکه به مراجع قانونی ارجاع شود، در جلسه هیئت رئیسه شرکت با موضوعیت تغییر نام طرح و تایید شود و امضای اعضا، پای صورت جلسه مربوط به تغییر نام ، ثبت شود.

سپس این صورت جلسه به عنوان یکی از مدارک اصلی برای پیگیری مراحل بعدی درخواست، همراه با لیست سهامدارن و مشخصات هویتی هیئت رئیسه به سازمان ثبت شرکت‌ها، تحویل داده شود.

 

چه مراحلی را برای تغییر نام یک شرکت باید پشت سر گذاشت؟شکل 3: چه مراحلی را برای تغییر نام یک شرکت باید پشت سر گذاشت؟

بنابر نوع شرکت، مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییرات شرکت، اندکی تفاوت دارد. حال برای تهیه مدارک متناسب با نوع شرکت، چه اسنادی مورد نیاز است؟

تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود توسط دو یا تعداد بیشتری از کارآفرینان به عنوان شرکا، تاسیس می‌شود. هدف این شرکت، انجام امور تجاری با سرمایه گذاری شرکا، است. تعهد و میزان حق سود هر یک از شرکا بر اساس میزان سهم سرمایه شرکا تعیین می‌شود.

مدارک ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود، همان صورتجلسه‌ای است که راجع به آن صحبت شد. در این نوع شرکت، باید یکی از شرکا یا وکیل شرکت برای پیگیری، بعد از گذشت یک ماه از ثبت درخواست، به واحد تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها، مراجعه کند.

مراحل قانونی تغییر اسم شرکت سهامی عام و شرکت با مسئولیت محدودشکل 4: مراحل قانونی تغییر اسم شرکت سهامی عام و شرکت با مسئولیت محدود

تغییر نام شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام نیز، مجموعه است که بخشی از سهام آن، متعلق به سرمایه عموم است. بنابراین هر نوع تغییر در اساسنامه، باید به اطلاع کلیه سهامداران و عموم برسد.

مدارک مورد نیاز برای تغییر نام شرکت سهامی عام مانند همان شرکت با مسئولیت محدود است. در این نوع شرکت، علاوه بر تهیه و تکمیل فرم و تحویل مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها موارد دیگری نیز نیاز است. انجام تشریفات دعوت مطابق با در اساسنامه تجاری شرکت، برگزاری جلسات مذکور، تهیه صورت جلسه و امضای تایید هیئت رییسه، آماده‌سازی سایر مدارک و پرداخت مبلغی به عنوان حق ثبت و ارائه فیش واریز آن به سازمان ثبت شرکت‌ها، از جمله این موارد است. این درخواست همراه با مجوزهای تایید شده، روزنامه شده و به اطلاع عموم می‌رسد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 14 =