بایدها و نبایدهای ثبت شرکت بازرگانی

ثبت شرکت بازرگانی معمولا اشاره به ثبت شرکت صادرات و واردات دارد که فعالیت فرامرزی داشته و به صورت بین المللی، شناخته می‌شود. ثبت شرکت بازرگانی به راه‌اندازی یک شرکت صادرات و واردات به صورت رسمی و قانونی اشاره دارد. یعنی شرکتی که در اساسنامه آن، موضوع فعالیت شرکت، مبتنی بر خرید و فروش در داخل و خارج از کشور است. بنابراین شرکت بازرگانی می‌تواند به تجارت در داخل کشور نیز معطوف باشد.

در واقع ثبت شرکت بازرگانی در طبقه‌بندی انواع ثبت شرکت لحاظ نمی‌شود. زیرا عبارت بازرگانی، تنها به نوع فعالیت و موضوعیت شرکت اشاره می‌کند و به نوع شرکت مرتبط نیست. به همین دلیل، ثبت این شرکت‌ها در نوع شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود انجام می‌شود.

بنابراین وقتی قرار است به موضوع ثبت شرکت بازرگانی بپردازیم، در واقع باید در مورد ثبت شرکت سهامی خاص یا ثبت شرکت با مسئولیت محدود، صحبت کنیم. ثبت شرکت بازرگانی چه از نوع سهامی خاص باشد و یا از نوع شرکت با مسئولیت محدود، مانند هر نوع شرکتی، نیاز به تهیه مدارکی دارد. لازم است تا این  مدارک تهیه و تکمیل شوند و تحت تقاضای ثبت، همراه با نام قابل ثبت، در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها به صورت آنلاین آپلود و ارسال شوند. در مراحل بعد نیز با تسلیم سایر مدارک تکمیلی به واحد مربوطه، برای اخذ مجوزها و نشر آگهی تاسیس و شروع فعالیت رسمی و دیگر موارد کار ثبت شرکت انجام خواهد شد.

شرایط ثبت شرکت بازرگانیشکل 1: ثبت شرکت بازرگانی

مراحل اولیه برای ثبت شرکت بازرگانی

برای ارائه درخواست تقاضا جهت ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص یا با مسئولیت محدود، به مدارکی نیاز خواهد بود که برای تکمیل آن‌ها باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا باید اعضا و شرکا را مشخص و اطلاعات هویتی آن‌ها را تهیه کنید.
  • در همین ابتدای کار، باید سهم هر یک از اعضا نیز مشخص شود.
  • همچنین باید حق امضای شرکت برای امضای قراردادها، چک و سایر موارد مشخص شود.
  • تهیه تصویر از مدارک شناسایی اعضا از جمله شناسنامه و کارت ملی برای ثبت اطلاعات هویتی و آپلود تصاویر به منظور احراز هویت در سامانه ثبت شرکت‌ها
  • ثبت درخواست شرکت با تعیین موضوع که در اینجا، باید موضوع فعالیت را فعالیت بازرگانی، قید کنید.
  • سپس با اخذ مجوز از واحد ثبتی مربوطه، در اداره ثبت شرکت‌ها برای دریافت و نشر آگهی تاسیس در روزنامه‌های رسمی، اقدام کنید.
  • در مرحله بعد باید برای دریافت کد اقتصادی خود به واحد ثبتی مراجعه کنید.
  • و در آخر، کارت بازرگانی شرکت خود را دریافت کنید. (جهت اخذ کارت بازرگانی میتوانید به این صفحه مراجعه کنید)

شرکت بازرگانی سهامی خاصشکل 2: شرکت بازرگانی سهامی خاص

شرایط راه اندازی و ثبت شرکت بازرگانی شامل چه مواردی است؟

بسته به اینکه هنگام تأسیس شرکت بازرگانی کدام نوع شرکت را انتخاب می‌کنید، مطابق با اساسنامه، شرایط راه اندازی شرکت، برای شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود متفاوت خواهد بود.

راه اندازی و ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص

اگر شما تصمیم دارید در آینده اقدام به اخذ وام یا شرکت در مناقصات کنید، این بدان معنا است که قصد دارید در یک بستر وسیع فعالیت تجاری خود را ادامه دهید. در این صورت بهتر است که ثبت شرکت خود را در قالب شرکت سهامی خاص انجام دهید.

شرایط اصلی برای راه‌اندازی شرکت بازرگانی سهامی خاص، این است که حداقل تعداد افراد برای شراکت باید سه نفر باشد و دو نفر را نیز به عنوان بازرسین فعال، در گروه لحاظ کرد. این دو بازرس نه تنها نباید از اعضای اصلی و شرکا باشند بلکه نباید هیچ نسبت فامیلی نیز با شرکا و اعضای اصلی داشته باشند.

شرط دیگر در راه اندازی شرکت بازرگانی سهامی خاص، میزان سرمایه اولیه است. این سرمایه اولیه، باید حداقل 100 هزار تومان در نظر گرفته شود. از این سرمایه اولیه، 35 درصد در بدو تاسیس در حسابی تحت عنوان “شرکت در شرف تاسیس” واریز می‌شود. در مراحل بعدی، رسید این واریز باید در سایت ثبت شرکت‌ها همراه با سایر مدارک، آپلود شود.

شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود

شکل 3: شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود

راه اندازی و ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود

طبق آنچه در مورد شرکت سهامی خاص شرح داده شد، می توان پیش بینی کرد که شرکت بازرگانی در قالب شرکت با مسئولیت محدود برای فعالیت در عرصه‌های کوچکتر، مناسب است. شرایط اصلی برای راه اندازی شرکت با مسئولیت محدود به این ترتیب است که تعداد نفرات اولیه در شراکت باید حداقل دو نفر باشند. حداقل سرمایه اولیه نیز در این نوع شرکت، 100 هزار تومان است. باید توجه داشت که در شرکت با مسئولیت محدود، به جای واریز 35 درصد از سرمایه اولیه در حساب شرکت در شرف تاسیس، کافی است تعهد پرداخت برای کل سرمایه به مدیر عامل تبیین شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی

پس از اتمام مراحلی که پیش‌تر ذکر شد، مدارکی از قرار ذیل، باید تهیه و در سامانه آنلاین ثبت شرکت‌ها آپلود شود:

  • تصویر مدارک هویتی اعضای شرکت ( از جمله بازرسین در مورد شرکت سهامی خاص )
  • مدارک شرکت از جمله دو نسخه از اساسنامه، اظهارنامه ثبت و صورتجلسه مجمع عمومی که توسط تمام اعضا امضا شده است.
  • اقرار نامه امضا شده مبتنی بر نداشتن فعالیت در مشاغل دولتی برای اعضای هیئت مدیره در زمان تاسیس شرکت بازرگانی ( البته لازم به ذکر است که سهامداران، از این قاعده مستثنی هستند ).

به یاد داشته باشید که از سه سال پیش تا کنون نیازی به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه جهت ثبت شرکت بازرگانی نیست.

شرکت واردات و صادراتشکل 4: ثبت شرکت واردات و صادرات

انتخاب نام برای شرکت بازرگانی

نامی که هنگام ثبت در سامانه قید می‌شود، نام رسمی شرکت است؛ اما الزاما ممکن است نام برند تجاری شرکت نباشد. ثبت لوگو و علامت تجاری نیز از مراحل پس از ثبت شرکت به حساب می‌آید. شاید بتوان گفت به علت نوع فعالیت شرکت‌های بازرگانی، به ویژه شرکت‌هایی با فعالیت فرامرزی، ثبت شرکت بازرگانی نسبت به سایر موضوعات، از تقدم و اهمیت بیشتری برخوردار است.

ثبت شرکت بازرگانی در موسسه حقوقی ثبت علوی

ثبت علوی، موسسه حقوقی است که به طور انحصاری و اختصاصی بخش ثبت شرکت‌ها را ایجاد و ساماندهی کرده است. پیشبرد اهداف کارآفرینی و رونق اقتصادی همراه با ضمانت‌های قضایی و تاییدیه‌های قانونی و رسمی، از اهداف ثبت علوی است. این شرکت با کمک از مشاورین مجرب خود، خدمات ثبتی را از مرحله صفر تا صد، ارائه می‌دهد.

با مراجعه به وبسایت ثبت علوی، از مقالات حقوقی تخصصی در این حوزه اطلاع خواهید یافت. همچنین در بخش مقالات این سایت، می‌توانید از شرح مسائل مربوط به ثبت استفاده کنید. همچنین برای کسب پاسخ سوالات خود از طریق مشاوره رایگان، نیز می‌توانید از طریق همین سایت اقدام کنید و یا با شماره 02188828008 تماس حاصل فرمایید. پس از دریافت خدمات مشاوره، در صورت تمایل می‌توانید تمام مراحل ثبت شرکت بازرگانی خود را به ما بسپارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 20 =