ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی چه شرایطی دارد؟

ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی چه شرایطی دارد؟

ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی به دلایل مختلفی توسط افراد انجام می‌گیرد. بسیاری از افراد به دلیل سودی که ثبت نمایندگی یکی از شرکت‌های خارجی دارد، متقاضی انجام چنین کاری هستند. به همین دلیل در ادامه مطالبی را در رابطه با این موضوع بیان خواهیم کرد.

اخذ نمایندگی از شرکت‌های خارجی همیشه با فراز و نشیب‌هایی همراه است. نکات بسیار مهمی وجود دارند که اگر به آن‌ها توجه شود، به موفقیت برای ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی بسیار نزدیک می‌شوید. توجه به این نکات باعث می‌شود که کلاس کاری شرکت شما پایین نیاید.

نمایندگی شرکت خارجی

نماینده شرکت خارجی، می‌تواند یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد. این شخصیت، براساس قراردادی که بین آنها بسته می‌شود، انجام بخشی از وظایف و فعالیتهای شرکت طرف نمایندگی را برعهده می‌گیرد.

اهمیت و چگونگی نگارش نامه تجاری برای اخذ نمایندگی

اولین گام برای شروع مذاکره اخذ ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی، نگارش نامه به زبان انگلیسی است که بسیار اهمیت دارد. زیرا در صورتی که روند مذاکرات و مکاتبات به درستی طی شود، می‌تواند منجر به اعطای نمایندگی شرکت مذکور در ایران شود.

زمانی که می‌خواهید برای شرکتی درخواست نمایندگی ارسال کنید، مطمئن باشید که شما تنها درخواست‌دهنده نیستید. رقبای بسیار زیادی برای شما چه در داخل ایران و چه از کشورهای دیگر وجود دارد. بنابراین نگارش نامه را جدی بگیرید. نامه تجاری خود را با تأمل بنویسید و دقت کنید که نامه شما غلط املایی و نگارش یا گرامری نداشته باشد.

اگر به زبان انگلیسی تسلط ندارید، از کسی که تجربه این کار را دار،د درخواست کنید که یک نامه برای تمام درخواست‌های نمایندگی شما بنویسید، زیرا این نامه باید اصولی نوشته شود.

ثبت شعبه یا نمایندگی خارجی

معرفی شرکت در نامه تجاری

پس از نگارش یک نامه استاندارد و اصولی، نوبت به معرفی شرکت می‌رسد. در یک یا دو پاراگراف به معرفی شرکت خود بپردازید. برای نوشتن این بخش از قسمت “درباره ما” وب سایت خود کمک بگیرید. پس از تکمیل مدارک خود، آنها را به واحد پذیرش تاسیس اداره ثبت شرکت‌ها تحویل دهید تا اطلاعات شما وارد سیستم شود و درخواستتان ثبت گردد.

در واحد پذیرش اداره ثبت شرکت‌ها، یک رسید که در آن تاریخ مراجعه نوشته شده، به شما داده می‌شود. پس از آن و در تاریخ مراجعه که در رسید وجود دارد، اصل رسید را به قسمت اعلام نتیجه ارائه کنید تا برای مطابقت و تایید صحت اطلاعات درج شده در سیستم و تعیین کارشناس تاسیس اقدام شود.

در مرحله کارشناسی، در صورت عدم نیاز به اخذ مجوز از مراجع ذیربط، در مورد موضوع فعالیت و سایر موارد، می‌توانید نسبت به تهیه پیش نویس آگهی تاسیس اقدام کنید. اگر که ثبت موضوع فعالیت شما، نیازمند اخذ مجوز باشد نامۀ استعلام آن را برای شما صادر می‌کنند.

مراحل بعد از تهیه پیش نویس

پس از تهیه پیش نویس، فرد متقاضی می‌تواند نسبت به همه حقوق ثبتی که در پیش نویس وجود دارد، از طریق بانک یا دستگاه POS مستقر در اداره، یا از طریق سایر شعب بانک ملی ایران اقدام به پرداخت کنید. شخص متقاضی بعد ازاینکه هزینه‌ها را پرداخت کرد، می‌تواند برای اخذ امضا رئیس اداره یا معاون رئیس اقدام کند.

پس از آن که موارد پیش نویس آگهی تایید شد، برای تکمیل امضا و گواهی “ثبت با سند برابر است”، در دفتر ثبت شرکتها نیاز به ثبت دارد. سپس شما باید به اخذ شماره ثبت و شناسه ملی اشخاص حقوقی اقدام کنید. شخص متقاضی باید از دبیرخانه، اقدام به اخذ آگهی تاسیس کند. سپس باید نسخه اصلی پیش نویس را به نماینده روزنامه رسمی مستقر در اداره، تحویل دهد تا برای پرداخت هزینه‌های چاپ و اخذ رونوشت برابر با اصل آن اقدام کند.

پس از آن، یک نسخه از آگهی تاسیس ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی را به واحد روابط عمومی مستقر در اداره ثبت شرکت‌ها تحویل می‌دهد تا در روزنامه کثیرالانتشار درج شود و رسید آن را دریافت می‌کند.

چه شرکت هایی مجاز به ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران هستند؟

در تاریخ 1378/02/12 آئین‌نامه اجرائی قانون اجازه ثبت نمایندگی خارجی با شماره 930 – 78 / م / ت 19776 توسط هیأت وزیران به تصویب رسید. بر اساس ماده یک این آئین‌نامه، شرکت‌هایی که بر اساس قوانین و مقررات کشور محل ثبت خود تشکیل می‌شوند و دارای شخصیت حقوقی ثبت شده هستند، می‌توانند بر طبق قوانین فعالیت کنند و نمایندگی شرکت خارجی در ایران را به دست بگیرند.

یکی از شروط ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران، عملکرد متقابل شرکت خارجی و ایرانی است. یعنی اگر در کشور ایران این امکان وجود دارد که شعب یا نمایندگی‌های شرکت‌های خارجی تاسیس شود، در کشور خارجی نیز نمایندگی شرکت‌های ایران قابل تاسیس باشند.

 

دریافت نمایندگی شرکت خارجی

زمینه‌های فعالیت برای شرکت‌های خارجی

این زمینه‌های فعالیت شامل موارد زیر هستند:

1- ارائه خدمات بعد از فروش (گارانتی) به مشتریان ایرانی شرکت‌های خارجی

اگر شرکت خارجی، کالا یا خدماتی را به اشخاص ایرانی ارائه کند، مشتریان ایرانی نیاز به شرکتی برای خدمات پس از فروش کالا دارند. در این صورت، شرکت‌های داخلی می توانند برای ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی اقدام نمایند.

2- انجام عملیات اجرائی قراردادها بین اشخاص ایرانی و شرکت خارجی

برای شروع عملیات اجرایی و اجرای قراردادهایی که بین ایرانی‌ها (اشخاص حقیقی یا حقوقی اعم از خصوصی و دولتی) و شرکت‌های خارجی بسته شده است، طرف خارجی مشتاق به ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی خود است.

3- تصمیم شرکت خارجی به سرمایه‌گذاری در ایران

شرکتهای خارجی که قصد سرمایه‌گذاری در ایران را دارند، از دو طریق می‌توانند اقدام به اینکار نمایند:

الف: طبق قانون مربوط به جلب و حمایت سرمایه‌های خارجی که در آذر ماه ۱۳۳۴ تصویب شد، با مراجعه به سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران و ارائه مدارک و اخذ مصوبه هیأت وزیران شرکت‌های خارجی، می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

ب : شرکت‌های خارجی می‌توانند با مشارکت مستقیم با اشخاص حقیقی و حقوقی در ایران، به وسیله‌ی تاسیس شرکت تجاری یا سهیم شدن در شرکتهای تجاری موجود در ایران، به زمینه‌سازی و بررسی جهت تاسیس شعبه یا نمایندگی اقدام کنند.

4- همکاری در امور صنعتی و فنی با مهندسان ایرانی، برای انجام کار در کشورهای ثالث

اگر شرکت‌های فنی و مهندسی ایرانی برای انجام امور صنعتی، فنی، عمرانی و غیره در کشورهای ثالث انتخاب شده باشند و برای انجام امور مجبور به همکاری و عقد قرارداد با یک یا چند شرکت خارجی باشند، شرکت‌های خارجی طرف قرارداد با ارائه مدارک لازم می‌توانند نسبت به ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران اقدام نمایند.

همچنین شرکتهای فنی و مهندسی خارجی منتخب که برای انجام پروژه‌ در کشور ثالث، در صورت تمایل به همکاری با شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی با هم قرارداد مشارکت منعقد می کنند، سپس می‌توانند نسبت به ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی خود در ایران اقدام نمایند.

5- انتقال دانش فنی و فناوری و افزایش صادرات غیر نفتی کشور ایران

شرکتهای خارجی که در حوزه بهبود و پیشرفت صادرات محصولات غیرنفتی، مانند تولیدات صنعتی وکشاورزی وصنایع دستی فعالیت باشند می‌توانند نسبت به ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران اقدام نمایند. همچنین شرکت‌های خارجی که دانش فنی ساخت محصولات را به ایرانیان آموزش می‌دهند نیز می‌توانند اقدام به این کار نمایند. شرکت‌های خارجی که تکنولوژی محصولات صنعتی را به دست گرفته‌اند، دیگر شرکت‌هایی هستند که می‌توانند این نمایندگی را در ایران دریافت کنند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که در نتیجه این ارتباط و کارگاههای مختلف جهت تولید انواع محصولات در ایران، نمایندگی تأسیس می‌شود. از این طریق به انتقال فناوری به اشخاص ایرانی صورت می‌گیرد که اینکار برای آینده کشور بسیار مفید است.

6- نیاز شرکت‌های خارجی به اخذ مجوز در جهت ارائه خدمات در زمینه‌های حمل ونقل، بیمه و بازرسی کالا، بانکی و بازاریابی

شرکت‌های خارجی که برای ارائه خدمات در زمینه‌های مذکور به اخذ مجوز از دستگاههای دولتی خاص نیاز دارند، می‌توانند نسبت به ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران اقدام نمایند. ارائه خدمات در زمینه‌های حمل و نقل به هر سه شیوه یعنی دریایی، هوایی، زمینی ، تنها با داشتن مجوز از سازمان‌ مرتبط با همان فعالیت، یعنی سازمان حمل و نقل و پایانه‌های کشور امکان پذیر است. مثال دیگر فعالیت در زمینه بانکی است که در صورت وجود مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است.

اخذ نمایندگی

ثبت علوی، یک شرکت فعال و معتبر در زمینه ثبت شرکت، ثبت برند، درخواست انحلال شرکت و موارد دیگر قادر است تا برای شما در کمترین زمان ممکن کارهای ثبتی را انجام دهد. همچنین مشاوره‌های لازم را برای این کار به شما ارائه دهد.

 برای دریافت راهنمایی می توانید با مشاوران موسسه ثبت علوی به شماره ۸۸۸۲۸۰۰۸-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − شش =