سامانه ساجات را بیشتر بشناسید
سامانه ساجات اولین بار در سال 1388 توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بنیان گذاری شد. نام کامل سامانه ساجات ” در اصل، “سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی” است. در حالی که خود کلمه “ساجات” مخفف عبارت “سامانه تشخیص صلاحیت شرکتها”ست.
هدف اصلی بنیان گذاری این سامانه، رتبه بندی شرکتهاست. شرکتهای پیمانکار، مشاور، انفورماتیک و ساخت و طرح میتوانند آیین نامههای مصوب در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را مطالعه، از سامانه ساجات استفاده و سپس اقدام به دریافت پایه و رشته مورد نظرشان کنند.
شرکتهای مختلف با توجه به ماهیت کاریشان، گواهینامههای مختلفی را میتوانند از سامانه ساجات دریافت کنند. برای مثال شرکتهای پیمانکاری، میتوانند گواهینامه صلاحیت پیمانکاری را از این سامانه دریافت کنند. از مزایای استفاده از ساجات میتوان گفت که پس از دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری توسط سامانه ساجات، امکان حضور شرکت در مناقصههای دولتی وجود خواهد داشت.
شرکتها، جهت انعقاد قرارداد با سایر موسسات، سازمانهای دولتی و شرکتهای مختلف، باید برای ثبت و اخذ رتبه، از طریق این سامانه اقدام کنند. چنانچه شرکتی، ثبت رتبه را انجام ندهد، نمیتواند با مراکز دولتی، عقد قرارداد نماید. شرکتها با دریافت گواهینامههای مختلف در سامانه ساجات رتبهبندی خود را میان رقبا، در زمینه صنعت و حرفههای مختلف انجام میدهند. به این ترتیب نقاط ضعف و قوت آنها بهتر نشان داده میشود.
چنانچه شرکتی، با استفاده از سامانه ساجاتف رتبهبندی خود را ثبت کند، سرمایهگذار با آگاهی کامل از این رتبه شرکت موردنظر و توان فنی و مالی آن، میتواند در انتخاب خود برای انجام پروژه مورد نظرش، تصمیم بهتری بگیرد.
شرکت پیمانکاری
پیمانکاری مجموعهای است که به دو صورت حقیقی و حقوقی فعالیت میکند. این شرکتها بر اساس میزان توانایی از نظر نفرات و سوابقشان، تجربه کاری و توان مالی مرتبهبندی میشوند و رتبه پیمان کاری کسب میکنند. البته در مواردیف یک ناظر از طرف شرکت طرف قرارداد برای نظارت بر کار شرکت پیمانکار استخدام میشود. ساختمان، صنعت و معدن ، کشاورزی، ارتباطات، نفت و گاز ، مرمت آثار باستانی،تاسیسات و تجهیزات و سایر موارد، از انواع شرکتهای پیمان کاری هستند که در ادامه بیشتر و جامعتر راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
ثبت شرکت پیمانکاری از نوع سهامی خاص
جهت ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص، باید حداقل 3 نفر عضو وجود داشته باشند. همچنین باید دو بازرس انتخاب شوند که دارای شرایط خاصی هستند. این بازرسین نمیتوانند از بین اعضاء انتخاب شوند. حداقل 35 درصد سرمایه اولیه این نوع شرکت نیز، باید در یکی از بانکهای کشور سپردهگذاری شود. طبق قوانین کمترین مقدار این سرمایه اولیه، صد هزار تومان است.
رتبهبندی پیمانکاری چیست؟
به معیار و سنجشی که یک شرکت، در رقابت با شرکتهای دیگر، خود را نشان میدهد و میتواند توانایی خود را در زمینههای مالی، اجرایی، علمی، و غیره به اثبات برساند، رتبهبندی میگویند. با افزایش رتبه، یک شرکت بیشتر شناخته میشود و اعتبار بیشتری کسب میکند. یک شرکت به این وسیله، میتواند توجه پروژههای اجرایی و سرمایهگذاری را به خود جذب کند و در پروژههای بزرگ دولتی و خصوصی حضور داشته باشد.
شرکتهای مرتبط با وظایف پیمانکاری، در بخشهای متفاوتی مثل پروژههای عمرانی و ساخت و ساز و نظارت بر امور فنی مهندسی مربوط با ساخت و سازها، فعالیت خود را انجام میدهند. همینطور بعضی از این شرکتها، به عنوان واسطه و ناظر بین امور پیمانکاران و کارفرمایان فعالیت میکنند.
رتبه بندی پیمانکاران دارای پنج درجه است. شرکتهای پیمانکاری، با توجه به ویژگیها، تواناییها، سوابق و امتیازات دیگرشانف میتوانند موفق به اخذ یکی از رتبههای ۱ تا ۵ شوند. در اینجا رتبه یک بالاترین و بهترین رتبه است. رتبه پنجم نیز پایین ترین درجه را داراست. رتبههایی که توسط شرکتها اخذ میشوند، قابل تغییر هستند. بنابراین میتوان برای افزایش و بهبود رتبه تلاش و اقدام کرد.
نحوه تغییر رتبه شرکت از 5 به 1
اگر یک شرکت، رتبه ۵ را داشته باشد، برای افزایش رتبه خود به عدد یک، باید سوابق و امتیازات شرکت خود را برای پانزده سال اخیر تحویل بدهد تا ارزیابی شود. پس از بررسی، اگر که به میزان کافی صلاحیت، قابلیت و امتیاز کسب کرده باشد، میتواند رتبه یک را با موفقیت کسب کند.
اما مهمترین و تاثیر گذارترین معیار برای رتبهبندی شرکتها، تعداد نیروهای فنی مهندسیست که در هیئت مدیره هستند. سوابق و امتیازات این نیروها، بیشتر از افراد دیگر ارزیابی خواهد شد.

رتبهبندی شرکتها
رتبهبندی شرکتها بعد از اینکه به طور رسمی ثبت شدند، به دست میآید. برای اطمینان از اینکه شرکت شما، درجه بهتری بگیرد، در هر رتبهبندی باید شرایط قانونی لازم را داشته باشید. همچنین تمام قوانین مربوط به رتبهبندی را به طور کامل رعایت کنید. در همین حین، باید اسنادی را که برای امتیاز دهی شرکت مورد نیاز است، به صورت کامل و دقیق آماده کنید تا از مشکلات بعدی پیشگیری شود.
برای معیارهای ارزیابی شرکتهای پیمانکاری، علاوه بر قیمتهای پیشنهادی آنها برای انجام پروژه، میزان توانایی فنی و سوابق کاری آنها را نیز مد نظر قرار میدهند. در اصل، میزان توانایی فنی و سوابق کاری شرکتها، متشکل از نیروها و سوابق کاری ، تجربهی کاری و توان مالی آن هاست که گرید و رتبه آنها را مشخص میکند. سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، برای شرکتهای پیمانکاری، در 11 رشته متفاوت، گواهیهای صلاحیت صادر میکند.
این گواهیها، عبارتند از:
1- ساختمان و ابنیه
2- راه و باند
3- حمل و نقل
4- تاسیسات
5- کشاورزی
6- آب و فاضلاب
7- مرمت آثار باستانی
8- کاوشهای زمینی
9- ارتباطات
10-نفت و گاز
11- نیرو (برق)
برای دریافت رتبهبندی پایهی ۵ چه باید کرد؟
برای دریافت رتبه بندی پایه ۵، شرکت باید امتیاز نفرات را برای رشته یا رشتههای یک درخواست، بصورت مجزا داشته باشد. این کار به دلیل است که محاسبه این امتیاز، براساس مدرک تحصیلی و سابقه بیمه تامین اجتماعی اعضای هیات مدیره انجام میشود.
اگر میخواهید که شرکت شما، رتبهبندی پایههای بالاتر، مثل پایه چهار را دریافت کند، باید امتیاز نفرات امتیاز آور و تجربهی کاری مشخص شده برای هر رشته و پایه و نیز سقف توان مالی تعیین شده برای هر رشته و پایه را به صورت مجزا دارا باشید. برای اینکه بتوان رتبه ۵ را به ۴ ارتقا داد، شرکت باید به مقدار حد نصاب لازم متناسب با هر رشته، قرارداد انجام شده در آن رشته مورد تقاضا را ارائه دهد. جهت اخذ رتبه، نخستین قدم ثبت یک شرکت است.
برای شرکتهای تازه تاسیس که سابقه کاری ندارند،حداکثر میتوان تقاضای رتبه ۵ پیمانکاری را در یک یا دو رشته ارائه داد.
ثبت علوی، یک شرکت فعال و معتبر در زمینه ثبت شرکت، ثبت برند، درخواست انحلال شرکت است. این شرکت قادر است تا برای شما در کمترین زمان ممکن کارهای ثبتی را انجام دهد. همچنین مشاورههای لازم را برای این کار به شما ارائه دهد.
برای دریافت راهنمایی می توانید با مشاوران موسسه ثبت علوی به شماره ۸۸۸۲۸۰۰۸-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.
بدون دیدگاه